Φυσική Αγωγή – Κυνηγητό: Μπανάνα – Ξεμπανάνα

Το «κυνηγητό» είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε όλες τις μορφές και τις παραλλαγές του, αλλά επίσης αποτελεί έναν διαφορετικό και πιο διασκεδαστικό τρόπο προθέρμανσης.ban

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ή να θυμηθείτε ένα πολύ γνωστό κυνηγητό, το «Μπανάνα – Ξεμπανάνα» με μία μικρή λεπτομέρεια (προσθήκη-χρήση φουσκωτών μπανανών), που κάνει όμως όλη τη διαφορά, εντυπωσιάζει ιδιαίτερα και ξεσηκώνει!!!!

Και για να είμαι ειλικρινής…. την ιδέα αυτή μου την είπε ο συνάδελφος Κ.Φ.Α. του 12ου Δ.Σ. Ζωγράφου, ο κ. Κοσμάς Κονδύλης, όταν επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια της δράσης….

Στόχος: ταχύτητα, ταχύτητα αντίδρασης, αλλαγή κατεύθυνσης, οπτική οξύτητα
Ηλικία: από 4 ετών, έως … 99 ετών (για πιο πάνω, χρειάζεται βεβαίωση γιατρού)
Υλικά: 2 − 5 μπανάνες φουσκωτές
Πως παίζεται: ορίζουμε αρχικά δύο «κυνηγούς» που κρατάνε στα χέρια τους από μία φουσκωτή μπανάνα ο καθένας. Με το σχετικό έναυσμα, οι κυνηγοί προσπαθούν να πιάσουν τους υπόλοιπους, απλά ακουμπώντας τους με τη φουσκωτή μπανάνα. Οι υπόλοιποι για να αποφύγουν να τους πιάσουν, πρέπει να πουν δυνατά το όνομα από κάποιο φρούτο οποιοδήποτε άλλο, εκτός από «μπανάνα» και να μείνουν ακίνητοι. Για να ελευθερωθεί κάποιος, πρέπει να τον αγγίξει ένας άλλος ελεύθερος παίκτης, λέγοντας τη λέξη«ξεμπανάνα». Αν πει «μπανάνα», χάνει και βγαίνει έξω.

  • Εδώ ακριβώς έγκειται και η χρήση φουσκωτών μπανανών, γιατί όταν κάποιος βλέπει κάποιον να κρατάει μια μπανάνα, συνειρμικά λέει «μπανάνα», οπότε χάνει και προσπαθεί την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικός!
Για να αυξήσουμε τη δυσκολία του παιχνιδιού, ορίζουμε ακόμα 2 έως 3 κυνηγούς
Ευχαριστούμε κ. Κονδύλη για την ιδέα σας!!!!!
… δείτε πως παίξαμε….
εδώ…

κι εδώ…

Ιστολόγιο Φυσικής Αγωγής

σχετικά links
Τροχονόμος,  Carryball, Απλό Carryball, Carryball με σπάγκους, Sanski (σαν να είναι σκι), To Sanski στην πράξηΑλεξίπτωτα, Συν-γραφέας, Συν-γραφή και Συν-γραφείς,  – Συν-γραφέας, υλικά και κατασκευή, Κυνηγητό με ουρές & Οι Δράκοι με τις ουρές τουςΤο Σχολείο μας απόκτησε …bowlingΠαπουτσοσαλάτα, Σεντονο – volleyΜαγικές ράβδοιΜαγικές ράβδοι και… παίζουμεΜαγικές ράβδοι στο Τμήμα ΈνταξηςΠέτα τα Άχρηστα απ’ το σπίτι1ο Χολαργού + 12ο Ζωγράφου, +εργαστήκαμε και +αντηθήκαμε…(2)+εργασία 1ου Χολαργού – 12ου Ζωγράφου (3) … το παιχνίδι μας …. “Μαθητές και γονείς παίζουμε”…. το δια ταύτα…. Memory με καπάκια
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: