Εργαλεία δημιουργίας

Στη σελίδα αυτή καταχωρούνται εργαλεία δημιουργίας τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας. Αν κάποια από αυτές τις εφαρμογές «ζητήσει» χρήματα για να χρησιμοποιηθεί, ενημερώστε το blog έτσι ώστε να διαγραφτεί.

MagicBook

Το MagicBook είναι ένα ελεύθερο ηλεκτρονικό βιβλίο ζωγραφικής για τους μικρούς μαθητές, Αυτό το μοναδικό λογισμικό θα επιτρέψει στα παιδιά  να αναπτύξουν στον υπολογιστή  τις καλλιτεχνικές ικανότητες. (ναι, σιγά μην περίμεναν τα παιδιά τον υπολογιστή για να τις αναπτύξουν).

Tux Paint

 Το Tux Paint είναι ένα πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά άνω των 3 ετών. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση του με αστείους ήχους και μια μασκότ που θα ενθαρρύνει και καθοδηγήσει το παιδί στην χρήση του προγράμματος.

Swap Puzzle

 Με το Swap Puzzle μπορείτε να «σπάσετε» μια εικόνα της επιλογής σας και να ξανατοποθετήσετε τα κομμάτια της στη σωστή θέση. Έχει επίπεδα δυσκολίας. Είναι το κλασικό παζλ σε ηλεκτρονική μορφή. Το πλήθος των  προσπαθειών-μετακινήσεων που γίνονται για τη συμπλήρωση της εικόνας προσμετρώνται και αξιολογούνται με αριθμητική βαθμολογία.

Comic Strip Creator

Δημιουργεί frames με κόμιξ. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής φόντου και εισαγωγής «ηρώων» από οποιαδήποτε πηγή. Το Comic Strip Creator είναι εφαρμογή που κατεβαίνει στον υπολογιστή και δεν χρειάζεται σύνδεση. Χρησιμοποιείται στο Educomics project (www.educomics.org), από σχολεία πέντε χωρών μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Οι άλλες χώρες είναι η Μ. Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία και η Κύπρος. Το  Educomics είναι πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμπεριλαμβάνεται στο Life Long Learning Programme.

Open Office 4 Kids

Μια έκπληξη για τους φίλους της Open Source κοινότητας, αποτελεί το Open Office 4 Kids, μια σουίτα παρόμοια με αυτή του OpenOffice.org, που στοχεύει όμως το πολύ νεότερο κοινό των υπολογιστών, με ηλικές από 7 έως και 12 ετών!
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του project, το Open Office 4 Kids βασίζεται πάνω στον κώδικα του OpenOffice.org, αλλά μερικά χαρακτηριστικά έφυγαν ώστε να φορτώνει αισθητά πιο γρήγορα από την κανονική σουίτα. Υπάρχουν αρκετά λιγότερα στοιχεία στο interface και μεγαλύτερα κουμπιά, ώστε να διευκολύνουν τους μικρούς φίλους μας στην εργασία τους – και όχι μόνο βέβαια, μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιονδήποτε.
Όπως αναμένεται λοιπόν, το Open Office 4 Kids δεν έχει τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά του OpenOffice.org που χρησιμοποιούσαν οι «hardcore» χρήστες, αλλά σίγουρα κάποιος μπορεί εύκολα να δει τη δουλειά του να πραγματοποιείται, με το interface να μην κουράζει, ενώ είναι και εντυπωσιακά γρήγορο.

Microsoft Mathematics

Τo Microsoft Mathematics  παρέχει μια σειρά μαθηματικών εργαλείων που βοηθούν τους μαθητές να φέρουν σε πέρας τη σχολική εργασία όσο πιο γρήγορα και εύκολα γίνεται . Με την εφαρμογή αυτή, οι μαθητές μπορούν να μάθουν την επίλυση εξισώσεων βήμα-βήμα, ενώ βοηθούν στην καλύτερη κατανόηση των θεμελιωδών εννοιών σε προ-άλγεβρα, την άλγεβρα,τριγωνομετρία, φυσική, χημεία, και λογισμό.

Τo Microsoft Mathematics περιλαμβάνει μία πλήρως εξοπλισμένη αριθμομηχανή με γραφικές παραστάσεις που είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί ακριβώς όπως μια αριθμομηχανή χειρός. Πρόσθετα εργαλεία μαθηματικών θα σας βοηθήσουν να αξιολογήσετε τρίγωνα, να μετατρέψετε από το ένα σύστημα μονάδων σε ένα άλλο, και να επιλύσετε συστήματα εξισώσεων.

Windows Live Writer

To Windows Live Writer σάς διευκολύνει να λέτε ιστορίες σαν να είστε επαγγελματίας συντάκτης ιστολογίου. Μπορείτε να δημιουργείτε όμορφες καταχωρήσεις ιστολογίου και να βλέπετε πώς θα εμφανίζονται στο Internet προτού τις δημοσιεύσετε στο ιστολόγιό σας. Επιπλέον, μπορείτε να δημοσιεύετε τις καταχωρήσεις σας σε οποιαδήποτε από τις αγαπημένες σας υπηρεσίες παροχής ιστολογίου.

Windows Live Movie Maker

Με το Windows Live Movie Maker, μπορείτε να μετατρέψετε γρήγορα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας σε εκπληκτικές ταινίες. Προσθέστε ειδικά εφέ, μεταβάσεις, ήχο και λεζάντες για να πείτε την ιστορία σας. Μοιραστείτε εύκολα τις ταινίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας – στο web, σε υπολογιστή, τηλεόραση, κινητή συσκευή ή DVD.

Συλλογή Φωτογραφιών του Windows Live 2011

Κάντε εισαγωγή φωτογραφιών από τη φωτογραφική σας μηχανή, οργανώστε τις σε άλμπουμ και επεξεργαστείτε τις έτσι ώστε να βελτιώσετε στο μέγιστο την εμφάνισή τους. Χρησιμοποιήστε ισχυρά εργαλεία φωτογραφίας για να δημιουργήσετε εκπληκτικές πανοραμικές φωτογραφίες, ταινίες, παρουσιάσεις και πολλά άλλα. Όταν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε το υλικό σας, δημοσιεύστε τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας στις αγαπημένες σας τοποθεσίες Web, όπως το Facebook* και το Flickr*, απευθείας από τη Συλλογή φωτογραφιών.

* υπάρχουν κάποιοι κανόνες για τέτοιου είδους δημοσιεύσεις, αν είστε μαθητές μην τους αγνοήσετε.

Photosynth

Δημιουργία τρισδιάστατων παρουσιάσεων από συλλογή φωτογραφιών. Είναι διαδικτυακή εφαρμογή, δε χρειάζεται «κατέβασμα».

Small Basic

Προγραμματισμός για παιδιά

Σχολιάστε