Φυσική Αγωγή – Το Ζηλιάρικο Γατί

Παιχνίδι Εσωτερικού Χώρου & Συγκέντρωσης

Ένα παιχνίδι ιδανικό για εσωτερικό χώρο, που μπορεί να παιχτεί μέσα στην τάξη ή στο σπίτι σε κάποια συγκέντρωση με παιδιά ή και catενήλικες…
Ηλικία:
Άνω των 7 ετών – σε μικρότερες ηλικίες δεν συνιστάται, είναι δύσκολο και οι μικροί μας φίλοι θα απογοητευτούν
Στόχος:
Oπτική αντίληψη, συγκέντρωση, μνήμη, αντιγραφή κίνησης (μιμητισμός, θεατρική αγωγή)
Πως παίζεται:
Οι συμμετέχοντες, όρθιοι, σχηματίζουν έναν κύκλο. Ο 1ος κάνει μια απλή και ευδιάκριτη κίνηση. Ο 2ος αντιγράφει την κίνηση του 1ου και προσθέτει μία δική του κίνηση. Ο 3ος, επαναλαμβάνει την κίνηση του 1ου, του 2ου και προσθέτει επίσης μία κίνηση. Ο 4ος, επαναλαμβάνει τις κινήσεις των προηγούμενων, πάντα με τη σειρά που έγιναν, και προσθέτει μία δική του, κοκ.
Όποιος δεν θυμάται μία κίνηση των προηγούμενων συμπαικτών του ή τη θυμάτα με λάθος σειρά, χάνει και κάθεται οκλαδόν. Το παιχνίδι συνεχίζεται, έως ότου μείνει αυτός που θυμάται τις περισσότερες κινήσεις.

… Το παιχνίδι μπορεί να μην παιχτεί ως κινητικό, αλλά μόνο ως λεκτικό, όπου ο 1ος λέει μία πρόταση, ο 2ος την πρόταση του 1ου και μία δική του, κοκ….
… Και με τις δύο μορφές, «Το Ζηλιάρικο Γατί» χρησιμοποιείται ως παιχνίδι συγκέντρωσης και κατ’ επέκταση ηρεμίας των μελών μίας ομάδας, στην περίπτωσή μας, των μαθητών της τάξης …

μια γεύση εντός τάξης – σε μία μέρα με βροχή και κρύο …

Φυσική Αγωγή

Σχολιάστε