Μια πόλη για παιδιά στήνεται στην «Τεχνόπολις» από 20 ώς 23 Σεπτεμβρίου

Μια πολιτεία «θαύμα», για παιδιά 2-13 ετών, με πολύ ιδιαίτερες θεματικές γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 20 έως και 23 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την σε «Μικρόπολις».Και φέτος, τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας, μέσα από ένα υψηλής ποιότητας πρόγραμμα ψυχαγωγικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολύχρωμων εργαστηρίων.

Με τη συμμετοχή διακεκριμένων πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, μουσείων, εκδοτικών οίκων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων, μη κυβερνητικών ανθρωπιστικών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καλλιτεχνικών και ψυχαγωγικών σχημάτων η μεγαλύτερη διοργάνωση ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ευθύνης για παιδιά, μεταμορφώνει την «Τεχνόπολις» σε ένα πρωτόγνωρο διαδραστικό πάρκο και ένα μοναδικό «οικοσύστημα» εμπειριών και δημιουργίας.

Παιχνίδι, χρώματα, μουσική, φαντασία και θετική ενέργεια συνιστούν το πολύχρωμο μωσαϊκό μιας πρότυπης παιδικής πόλης φτιαγμένης από εμπνευσμένες θεματικά γειτονιές, ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές διαδρομές, νέες περιοχές εφευρετικότητας, μυστηρίου, δράσης και εξερεύνησης, ποικίλες εγκαταστάσεις υπαίθριων εκπαιδευτικών και αθλητικών παιχνιδιών, σπάνια δάση ζωγραφικών έργων και κατασκευών, πολυάριθμες ψυχαγωγικές, εικαστικές και βιωματικές δραστηριότητες, εργαστήρια τέχνης, παραμυθιού και πολιτισμού, ευφάνταστες νησίδες γνώσης και δημιουργίας.

Σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους η Μικρόπολις 2012 φιλοξενεί την ομώνυμη Έκθεση Παιδικού Βιβλίου με στόχο τη διάδοση της αξίας της ανάγνωσης και την προαγωγή της γνώσης και της πολιτιστικής παιδείας στα παιδιά από τα πρώτα τους βήματα.

Οι εικόνες συνθέτουν ιστορίες και οι ιστορίες γίνονται πολύχρωμοι σταθμοί μιας μοναδικής περιήγησης στο συναρπαστικό κόσμο της φαντασίας και της γνώσης. Σε συνδυασμό με την πρότυπη θεματική γειτονιά του βιβλίου, η Μικρόπολις εγκαινιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργικών δράσεων στο οποίο διακεκριμένοι Έλληνες συγγραφείς, λογοτέχνες και παραμυθάδες θα εξοικειώσουν τα παιδιά με τον αστείρευτο κόσμο της δημιουργικής γραφής και της αφήγησης.

Η 3η Μικρόπολις υποστηρίζει το ιδεώδες της συνεργασίας και της ομαδικότητας καθώς το 2012 έχει ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνές Έτος Συνεργατισμού. Γι’ αυτό και επιλέχθηκε ως βασικό θέμα της φετινής διοργάνωσης η διάσημη φράση του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Αλέξανδρου Δουμά: «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Newsroom ΔΟΛ

Advertisement
Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: