Η Μάχη Του Μαραθώνα, Δ Τάξη

Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε, προσπαθήσαμε να αναπαραστήσουμε  την εφαρμογή του πολεμικού σχεδιασμού του Μιλτιάδη που οδήγησε στη λαμπρή νίκη των Αθηναίων και Πλαταιέων , στη μάχη του Μαραθώνα εναντίον των Περσών. Επιλέξαμε αυτό το μάθημα επειδή ο Μαραθώνας  βρίσκεται πολύ κοντά στον τόπο μας και οφείλουμε να γνωρίζουμε την ιστορία του. Το επιλέξαμε όμως και για έναν άλλο λόγο: επειδή η αντίσταση των Ελλήνων κατά των Περσών άλλαξε, στην κυριολεξία, την πορεία ολόκληρης της Ευρώπης. Για εμάς, τους σημερινούς μαθητές αυτό σημαίνει πολλά, αφού το ιδανικό της ελευθερίας των αρχαίων προγόνων μας, νίκησε τη δύναμη των όπλων και της λογικής, αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τη στρατιωτική υπεροχή των Περσών.
Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιήσαμε στρατιωτικές φιγούρες   από το διαδίκτυο, τις οποίες πλαστικοποιήσαμε, μερικά χαρτόνια κανσόν και να ‘μαστε… έτοιμοι για μάχη!!!
περισσότερα εδώ…

2 Σχόλια to “Η Μάχη Του Μαραθώνα, Δ Τάξη”

  1. Λένα Says:

    Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στος εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν με τόσο κόπο και μεράκι και που ενέπνευσαν τους μαθητές τους να δημιουργήσουν ξεφεύγοντας από το πλαίσιο μιας στείρας και «ξερής» διδασκαλίας.

    3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη

  2. 12zografou Says:

    Ωραία ιδέα , συναρπαστική εργασία , εξαιρετικό αποτέλεσμα …συγχαρητήρια σε όλους !!!!!!!!


Σχολιάστε