Ενας διαδικτυακός… Γαλαξίας

Ονομάζεται Internet map και προσομοιάζει όλες τις ιστοσελίδες του κόσμου με πολύχρωμους πλανήτες.

Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει τις ιστοσελίδες που τον ενδιαφέρουν στον διαδικτυακό Γαλαξία και να ενημερωθεί γύρω από την επισκεψιμότητά τους και τη θέση τους στην εγχώρια και παγκόσμια κατάταξη.

Έναν χάρτη ο οποίος αποτυπώνει το διαδικτυακό «χάος» ως το ηλιακό σύστημα του… Ιντερνετ οραματίστηκε ο ρώσος σχεδιαστής οπτικοποίησης δεδομένων Ρουσλάν Ενίκιβ. Ο ευρηματικός άνδρας δημιούργησε λοιπόν την ιστοσελίδα internetmap.net η οποία αποκαλύπτει τη χαρτογράφηση του διαδικτυακού Γαλαξία, με το μέγεθος των πολύχρωμων πλανητών να υποδηλώνει την επισκεψιμότητα του κάθε site. O Γαλαξίας του Ενίκιβ αποτελείται από 350.000 διαφορετικούς πλανήτες από 196 χώρες. Στο πολύχρωμο διαπλανητικό ταξίδι συμπεριλαμβάνονται ιστοσελίδες ειδησεογραφικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως επίσης και διαδικτυακά καταστήματα.

Screenshot_5

  • Το μέγεθος του κάθε πλανήτη υποδηλώνει το ποσοστό της διαδικτυακής «κίνησης» που σημειώνει η εκάστοτε ιστοσελίδα. Στην κορυφή των μεγαλύτερων πλανητών σκαρφαλώνει το Facebook, συγκεντρώνοντας το 44% της παγκόσμιας διαδικτυακής κίνησης, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί το Google.com με 39%.
  • Τα αμερικανικά site που έχουν συμπεριληφθεί στον διαδικτυακό Γαλαξία, αγγίζουν τις 96.978, τα ινδικά φτάνουν τις 36.000, ενώ αμέσως μετά ακολουθούν τα κινεζικά που βρίσκονται λίγο πάνω από 30.000. Τέταρτη στην κατάταξη βρίσκεται η Γερμανία με 18.183 ιστοσελίδες.
  • Σύμφωνα με τον επινοητή του πρωτότυπου, διαδραστικού χάρτη, ο χρήστης μπορεί να εισαγάγει στο παραθυράκι αναζήτησης πάνω αριστερά την ιστοσελίδα που τον ενδιαφέρει και να αφεθεί στο διαδικτυακό ταξίδι των δεδομένων. Έπειτα πατώντας επάνω σε κάθε πλανήτη μπορεί να δει την ακριβή του θέση στην εγχώρια και στην παγκόσμια κατάταξη.

via

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: