Είναι ένα παιχνίδι της Cap Sciences σε συνεργασία και με τη χορηγία και άλλων γαλλικών οργανισμών. Ανήκει στην κατηγορία newsgame ή infotainment και απευθύνεται σε παίκτες ηλικίας από 12 ετών και πάνω. Το παιχνίδι αυτό εγείρει την οικολογική συνείδηση. Επιδιώκει να ενημερώσει τον παίκτη για τον τρόπο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά και για την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Ο παίκτης πρέπει να εφαρμόσει διάφορες πολιτικές ώστε να μειώσει τη σπατάλη ενέργειας και την εκπομπήCΟ2 στα επόμενα χρόνια. Το παιχνίδι αφορά μια παραθαλάσσια πόλη η οποία γύρω της έχει αγροκτήματα και ορεινές τουριστικές εγκαταστάσεις. Σκοπός του παιχνιδιού είναι με διάφορες ενέργειες να μειωθούν οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 75%, η ενεργειακή κατανάλωση κατά 40% και να αυξηθεί η κατανάλωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 60% σε σχέση με το 2008. Για να γίνει αυτό ο παίκτης πρέπει να παίρνει τις κατάλληλες αποφάσεις, οι οποίες υλοποιούνται σε μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο παίκτης κερδίζει αν στο τέλος (έτος 2058) καταφέρει να έχει πετύχει τα προηγούμενα ποσοστά. Χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι ότι καμία επιλογή του παίκτη δεν είναι κατ’ ανάγκη σωστή ή λανθασμένη, αφού ο παίκτης μπορεί να κερδίσει με διαφορετική, κάθε φορά, σειρά αποφάσεων.
26/07/2013 στο 9:39 πμ
Σωστό! αλλά και δύσκολο…
26/07/2013 στο 12:38 πμ
Ενδιαφέρον το παιχνίδι, αλλά ας ελπίσουμε ότι τέτοια θέματα θα αρχίσουν να απασχολούν και χώρες όπως η Κίνα, που έχουν τη μερίδα του λέοντος στη ρύπανση.
26/07/2013 στο 1:37 πμ
«…χώρες όπως η Κίνα, που έχουν τη μερίδα του λέοντος στη ρύπανση»…..Και στατιστικά ανεβάζουν τα ποσοστά τους σ’ αυτήν…
Αλλά,…… παραθέτω μερικά αποφθέγματα του Καζαντζάκη και κάθε φορά που τα διαβάζω, απλά σκέφτομαι 🙂
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».
«Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά».
«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα!»
για την αντιγραφή…
Γιώργος Γαμβρινός