Ξένες γλώσσες δωρεάν στο διαδίκτυο

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί να σας φαίνεται… πολυτέλεια αυτή την εποχή, που ο ελεύθερος σας χρόνος είναι πολύ περιορισμένος και τα οικονομικά σας ίσως ακόμα πιο πολύ. Ωστόσο, μπορείτε να διδαχτείτε οποιαδήποτε γλώσσα επιθυμείτε ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας σε κάποια που γνωρίζετε ήδη, μέσω του διαδικτύου και μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Πού θα βρείτε δωρεάν μαθήματα online

Δεκάδες ιστοσελίδες πανεπιστημίων και οργανισμών που προσφέρουν online μαθήματα διαφόρων ξένων γλωσσών σάς «περιμένουν» να τις ανακαλύψετε ώστε να επιλέξετε εκείνη που προσιδιάζει περισσότερο στις δικές σας απαιτήσεις και ανάγκες. Δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε μερικές από αυτές και να αποφασίσετε:

BBC ( bbc.co.uk )

lang1

Η ιστοσελίδα του βρετανικού BBC προσφέρει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών, παρέχοντας ασκήσεις, εκπαιδευτικά παιχνίδια, βίντεο, λεξικά και διαδικτυακά τεστ, για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας, της γαλλικής, της ιταλικής, της γερμανικής και της ισπανικής. Ακόμη, ο δικτυακός τόπος σας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τις σειρές του καναλιού σε όποια γλώσσα προτιμάτε.

Livemocha ( livemocha.com )

lang2

Τα μαθήματα στο Livemocha γίνονται με την χρήση μεγάλης ποικιλίας υλικού πολυμέσων, καθώς και πολλών ασκήσεων. Εφόσον εγγραφείτε στην κοινότητα, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις 38 γλώσσες που προσφέρονται εκείνη που σας ενδιαφέρει να μάθετε και φυσικά, να δοκιμάσετε τις γνώσεις που αποκομίζετε με εκπαιδευτικά κουίζ και τεστ που έχουν ως στόχο την καλύτερη δυνατή εμπέδωσή της.

Busuu ( busuu.com )

Στην κοινότητα Busuu θα μπορέσετε να μάθετε τη γλώσσα που επιθυμείτε με ηλεκτρονικά, διαδραστικά μαθήματα που ήδη έχουν παρακολουθήσει 25 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο. Έχετε ακόμη τη δυνατότητα, αφού δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στην ιστοσελίδα, να επικοινωνείτε με άλλους «μαθητές» και να ανταλλάσετε γνώσεις και εμπειρίες!

lang3

Internet Polyglot ( internetpolyglot.com )

lang4

Πέρα από τις «κλασικές» γλώσσες, στην ιστοσελίδα Internet Polyglot μπορείτε να μάθετε μέχρι και Swahili (γλώσσα που ομιλείται στην Κένυα, την Τανζανία και τη Σομαλία μεταξύ άλλων)! Τα μαθήματα που «παραδίδονται» συνδυάζουν κείμενο με εικόνες και video και ακόμη, αν θέλετε να εξασκηθείτε… διασκεδάζοντας, η ιστοσελίδα προσφέρει αρκετά παιχνίδια που στόχο έχουν την καλύτερη δυνατή εμπέδωση της διδαχθείσας ύλης.

Gloss

lang5

Στο Gloss μπορείτε να βρείτε περισσότερα από 6.000 μαθήματα που αντιστοιχούν σε 38 διαφορετικές γλώσσες, τα οποία περιλαμβάνουν οπτικοακουστικό εκπαιδευτικό υλικό καθώς και κείμενα από άρθρα εφημερίδων και συλλογών δοκιμίων. Ο ιστότοπος επίσης προσφέρει δωρεάν υποστήριξη στους «μαθητές» από ειδικευμένους καθηγητές για οποιαδήποτε καθοδήγηση μπορεί να χρειαστείτε.

ΠΗΓΗ:lifesharing.gr

Duolingo

Με το Duolingo μαθαίνετε μια από τις παρακάτω γλώσσες…

duolingo

και ταυτόχρονα συνεισφέρετε στη μετάφραση του διαδικτύου!

Αναρτήθηκε στις Γενικά. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: