«Απόθεμα» του Ελληνικού Πολιτισμού

2013-05-09_2257Το απόθεμα του Ελληνικού Πολιτισμού περικλείει μια ιστορία πολλών χιλιετιών και αναδεικνύει την πολυπλοκότητα, τις ιδιαιτερότητες και τις τεχνοτροπίες που επικράτησαν στον Ελλαδικό χώρο. Σκοπός  είναι η προβολή κάποιων συγκεκριμένων και ενδεικτικών θεματικών ενοτήτων για την καλύτερη κατανόηση της Ελλάδος του χθες και της Ελλάδος του σήμερα!

  • Το φωτογραφικό αρχείο διαχωρίζεται σε τρεις βασικές χρονικές ενότητες, αυτές της Αρχαιότητας, του Βυζαντίου και της Νεότερης και Σύγχρονης Ελλάδoς. Μέσα σε αυτές μπορεί ο χρήστης να ανακαλύψει συλλογές φωτογραφιών με διάφορα θέματα και να εμπλουτίσει τις οπτικές του παραστάσεις με πτυχές της ελληνικής τέχνης. Απώτερος στόχος είναι να εμπλουτιστεί το φωτογραφικό αρχείο με νέες θεματικές ενότητες που θα δώσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της Ελλάδoς διαχρονικά.

2013-05-09_2258

  • Πλοηγηθείτε στο χάρτη της Ελλάδoς, εξερευνήστε τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν και ανακαλύψτε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους. Οι πολλαπλές λειτουργίες του χάρτη δίνουν δυνατότητες περιήγησης σε όλους τους νομούς της χώρας και επιτρέπουν τη συλλογή διοικητικών, γεωγραφικών και πολιτιστικών πληροφοριών.

2013-05-09_2310

  • Πλοηγηθείτε μέσα από το χρονολόγιο της ελληνικής ιστορίας και τέχνης σε σημαντικά γεγονότα, παρατεταγμένα στον άξονα του χρόνου, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις περιόδους της ελληνικής προϊστορίας και ιστορίας, από την Εποχή του Λίθου ως τις μέρες μας. Δείτε επίσης εικόνες κινητών και ακίνητων μνημείων της κάθε εποχής, χωρισμένες σε θεματικές ενότητες.

2013-05-09_2313

  • Στο γλωσσάρι θα βρείτε τις επεξηγήσεις όρων ιστορίας, αρχαιολογίας και τέχνης καθώς και πληροφορίες για μυθολογικά και ιστορικά πρόσωπα που συναντώνται στο περιεχόμενο του ΟΔΥΣΣΕΑ. Η αλφαβητική τους ταξινόμηση επιτρέπει την εύκολη αναζήτησή τους.

2013-05-09_2318

odysseus.culture

via 12z

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: