Α-Β-Γ-Δ-Ε-Στ, τάξεις- Κυκλοφοριακή Αγωγή

IMAG0611

Στις 27 Νοεμβρίου, ημέρα Τρίτη, επισκέφτηκε το σχολείο μας μετά από συνεννόηση, η κ. Κατερίνα Νασούλη. Τι είναι όμως η κ. Νασούλη και με ποια ιδιότητα ήρθε;

Λοιπόν, η κ. Κατερίνα είναι υπάλληλος μιας εταιρίας που κατασκευάζει δρόμους. Συγκεκριμένα της «Ολυμπίας Οδού» και έχει την τύχη (ή την ατυχία) να ξέρει (και να βλέπει) πολύ περισσότερα για το τι συμβαίνει στους δρόμους μεγάλων ταχυτήτων με τους οδηγούς μικρής κυκλοφοριακής αντίληψης.

Έτσι λοιπόν η κ. Κατερίνα ήρθε με την ιδιότητά της αυτή να μας μιλήσει για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Στην αρχή είδαμε ένα βίντεο με ατυχήματα που είχαν συμβεί σε ανθρώπους που δεν πρόσεχαν όταν οδηγούσαν, είτε γιατί δεν φορούσαν ζώνη, είτε γιατί κάπνιζαν ή μιλούσαν στο τηλέφωνο.

Ύστερα η κ. Κατερίνα μας έδειξε κάποιες πινακίδες και μας εξήγησε τι σημαίνουν τα χρώματα που έχουν πάνω τους. Επίσης μας έδειξε κι ένα πολύ ωραίο βίντεο που ήθελε να μας στείλει ένα ωραίο πολύ μήνυμα.

Το μήνυμα αυτό είναι ότι πάντα πρέπει να φοράμε ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο και ότι αυτό μπορεί να μας σώσει τη ζωή. Τέλος μας μοίρασε κίτρινα γιλέκα, από αυτά που χρησιμοποιούνται για να διακρίνονται εύκολα  οι άνθρωποι  τη νύχτα αλλά και τη μέρα. Μας τα μοίρασε για να τα φοράμε όταν κάνουμε ποδήλατο και να μας βλέπουν τα αυτοκίνητα. Όταν τελείωσε η παρουσίαση η κ. Κατερίνα μας έδωσε, ανάλογα με την τάξη, δύο φυλλάδια και φυσικά μιλούσαν για την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Οι μαθητές της Στ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: