By mafaldaq
Υλικά:
- 2 μήλα καθαρισμένα, βρασμένα και πολτοποιημένα
- 100γρ. κανέλα
- 50γρ γαρίφαλο
- 4 κ. ατλακόλ
Εργαλεία:
- Καλαμάκι για να κάνετε τρυπούλα στο στολίδι
- Οδοντογλυφίδα για να κάνετε σχεδιάκια
- Κουπάτ για να μορφοποιήσετε εύκολα όπως θέλετε
- Λαδόκολλα (μια κάτω για να τα ακουμπάτε χωρίς να λερώσετε το τραπέζι και μια πάνω τους για να τα πλάθετε χωρίς να κολλάει ο πλάστης)
- Πλάστη για να «ανοίγετε» τον πολτό σε λεπτά φύλλα πριν τον κόψετε
- Τρίφτη τυριού για να κάνετε σχέδια πιέζοντας τον πάνω στο στολίδι
Πλάθετε τα υλικά όλα μαζί και κάνετε μια ωραία μπαλίτσα την οποία αποθηκεύετε τυλιγμένη σε μεμβράνη ή λαδόκολλα στο ψυγείο. Πρέπει να μείνει υγρή για να μπορείτε να την δουλέψετε και να κάνετε ό,τι θέλετε. Όταν φτιάξετε τα στολίδια σας μπορείτε είτε να τα ψήσετε στο φούρνο με αέρα στους 150 βαθμούς Κελσίου για 3 ώρες είτε να τα αφήσετε σε χώρο χωρίς υγρασία για 3 ημέρες να ξεραθούν σιγά σιγά μόνα τους. Όσο πιο λεπτά τα κάνετε, τόσο πιο εύκολα θα στεγνώσουν. Τέτοιες μέρες (κρύο και υγρασία) ίσως χρειαστούν παραπάνω. Θα το καταλάβετε. Όταν θα είναι έτοιμα, θα είναι σκληρά και θα μοσχομυρίζουν κανέλα και γαρύφαλλο.
Και φυσικά όλα τα αρωματικά μπορούν, αφού ξεραθούν τελείως να μπουν στην ντουλάπα ή σε ένα συρτάρι για να μυρίζουν ωραία για πάνω από χρόνο!
«Αυτά θα τρώγονται;». Έχουν ατλακόλ και γίνονται πολύ σκληρά όταν στεγνώσουν τελείως. Επομένως…Φυσικά και όχι.
23/11/2012 στο 11:49 πμ
πολυ ωραιο…μπραβο σας…