«Τα Μυστικά της Σπηλιάς της Δράκαινας»

«Τα Μυστικά της Σπηλιάς της Δράκαινας» είναι ένα Διαδυκτιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που απευθύνεται κυρίως στους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σχολείου (Δ’, Ε’, Στ’) και του Γυμνασίου, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους έχουν σχετικό ενδιαφέρον. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να υλοποιηθεί από τους δασκάλους ή τους γονείς χωρίς την παρουσία κάποιου αρχαιολόγου.

Ο βασικός κορμός του προγράμματος αποτελείται από μια παρουσίαση σε PowerPoint, η οποία συνοδεύεται από ένα κείμενο με αναλυτικό σχολιασμό της κάθε διαφάνειας. Επίσης, θα βρείτε ένα εισαγωγικό κείμενο για τη Νεολιθική Εποχή ως βοήθημα στους εκπαιδευτικούς.  Συνιστάται μια πρώτη επαφή των εκπαιδευτικών με το παραπάνω υλικό, καθώς θα κληθούν να διαχειριστούν τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις των μαθητών. Επίσης, προτείνουμε μια σειρά από δραστηριότητες σχετικές με το πρόγραμμα, που οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υλοποιήσουν επιλεκτικά σε συνεργασία με τους μαθητές. Το όλο πρόγραμμα συνοδεύεται από ένα ερωτηματολόγιο κατανόησης προς τους μαθητές και ένα κείμενο αξιολόγησης του προγράμματος για τους εκπαιδευτικούς.

Συμπληρωματικά, έχει σχεδιαστεί και ένας τομέας στον ιστότοπο, ο οποίος περιέχει δραστηριότητες για τους μαθητές σε μορφή λεκτικών παιχνιδιών και παιχνιδιών με εικόνες, καθώς και μια σειρά από κόμικ, τα οποία ανακεφαλαιώνουν βασικά σημεία του προγράμματος.

source

via

Αναρτήθηκε στις 1ο Χολαργού. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: