Βραδιά των Ερευνητών 2012

Θέλεις να δεις τα αποτελέσματα της έρευνας που γίνεται στα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια; Να δεις πώς οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι επιστήμονες ερευνούν, πειραματίζονται και κατασκευάζουν αυτά που θα αλλάξουν το μέλλον μας; Να μιλήσεις μαζί τους και να μάθεις τις συνθήκες εργασίας τους και τις προοπτικές των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Ινστιτούτων; Ή απλά να ζήσεις από κοντά την πιο «fun» πλευρά της επιστήμης με πειράματα, παιχνίδια, διαγωνισμούς και ένα «astro party» που θα κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες;

Αν η απάντηση είναι «ναι», τότε η «Βραδιά των Ερευνητών» (Researchers’ night) είναι η ευκαιρία σου! Πρόκειται για την πιο μεγάλη, πανευρωπαϊκή γιορτή της έρευνας και της επιστήμης, όπου κορυφαίοι Έλληνες κι Ευρωπαίοι ερευνητές έρχονται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα) για να μας δείξουν τη δουλειά τους και να μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες και τις ιδέες τους. Από τους μαθητές που ονειρεύονται μια καριέρα στην επιστήμη, τους φοιτητές που ψάχνουν ή εργάζονται σε κάποιο επιστημονικό αντικείμενο μέχρι τους φίλους που είναι απλά …περίεργοι να δουν από κοντά τους επιστήμονες και τα επιτεύγματά τους, κάτι εντυπωσιακό υπάρχει για όλους στη φετινή «Βραδιά των Ερευνητών»!

Τι θα δείτε στη «Βραδιά των Ερευνητών»

Ο χώρος του φουαγιέ του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών θα χωριστεί σε τέσσερις «ζώνες», ανάλογα με το θέμα και το είδος των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν:

  • ζώνη «hands-on»: πάρτε μέρος στα πιο εντυπωσιακά πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας και τεχνολογίας. Χημικά διαλύματα, κατασκευές, αλλά και …φαγητά, παίζουν ρόλους που δε φανταστήκατε ποτέ!
  • ζώνη «exhibition»: αναρωτιέστε για τα πραγματικά αποτελέσματα της έρευνας και ανάπτυξης στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια και ερευνητικά Ινστιτούτα; Οι ίδιοι οι επιστήμονες σάς ξεναγούν στις πιο εντυπωσιακές τους δημιουργίες, με επιδείξεις, διαδραστικά συστήματα, αλλά και παιχνίδια και δώρα.
  • ζώνη «science on stage»: η επιστήμη επί σκηνής, με παραστάσεις επιστημονικού θεάτρου («η επιστήμη του CSI»), αλλά και debate για την κατεύθυνση της επιστημονικής έρευνας μέχρι το 2050, όπου ερευνητές «διεκδικούν» την ψήφο του κοινού για το πιο πολλά υποσχόμενο επιστημονικό αντικείμενο
  • ζώνη «science on the road»: πώς είναι στην πραγματικότητα ένας επιστήμονας – δεκάδες παιδιά, που συμμετέχουν στα «Κυριακάτικα πρωινά» του ΕΙΕ ζωγραφίζουν graffiti με την καθοδήγηση σημαντικών καλλιτεχνών του είδους.

Η «Βραδιά των Ερευνητών» 2012 διοργανώνεται από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΠΙΣΕΥ-ΕΜΠ) και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ), σε συνεργασία με το British Council και το openscience.gr

Πότε: 28 Σεπτεμβρίου 2012 (από το απόγευμα μέχρι … το επόμενο πρωί!)
Πού:   Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, 116 35 Αθήνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τηλέφωνο: 210 369 2342

Για άμεση ενημέρωση για το πρόγραμμα και τους διαγωνισμούς της «Βραδιάς των Ερευνητών» 2012, μείνετε συντονισμένοι στο openscience.gr και το https://www.facebook.com/ResearchersNightGreece. Δείτε ακόμα τις εκδηλώσεις της «Βραδιάς των Ερευνητών» στην Αγγλία, το Λουξεμβούργο, τη Βοσνία, και τη Νορβηγία, αλλά και την Ελληνική «Βραδιά των Ερευνητών» του 2010.

πηγή

Advertisement
Αναρτήθηκε στις Περί Εκπαίδευσης. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: