«Ακαδημία Πλάτωνος – Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών»

Δράση ΔΙΑΛΟΓΟΙ – Εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε μεθόδους και εργαλεία αξιοποίησης του Πλατωνικού έργου.

Δελτίο Τύπου

Στο πλαίσιο της Πράξης «Ακαδημία Πλάτωνος – Ανάπτυξη της Γνώσης και καινοτόμων ιδεών», Δράση ΔΙΑΛΟΓΟΙ, η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»,  προβλέπεται η εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε μεθόδους και εργαλεία αξιοποίησης του Πλατωνικού έργου στην εκπαιδευτική διαδικασία,  σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Τη δράση υλοποιεί το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Η εκπαίδευση αφορά εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων και θα γίνει σε δύο φάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει ένα σχολείο είναι η συμμετοχή τουλάχιστον δύο εκπαιδευτικών από αυτό. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αναμένεται να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά τις επόμενες χρονιές μεταφέροντας την τεχνογνωσία αυτή στις σχολικές μονάδες τους.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί από το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ) και θα περιλαμβάνει διήμερη παρουσίαση του έργου και εκπαίδευση στη διαδικασία υλοποίησης της δράσης, η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα αρχικά και στη συνέχεια στις πρωτεύουσες των περιφερειών που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα και οι δράσεις του δύνανται να ενταχθούν στο πλαίσιο του project για την Α΄ και Β΄ Λυκείου (σχ. έτος 2012-2013), στο θεματικό πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αγωγής Υγείας στις τάξεις του Γυμνασίου και στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού,  στο τηλ. 212-25.43.800 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση yh@ime.gr για τη συμπλήρωση της ειδικής φόρμας συμμετοχής.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Ανακοινώσεις. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: