Γεύση από την κατά Google «επαυξημένη πραγματικότητα»

Το φιλόδοξο σχέδιο της αμερικανικής εταιρείας, που ονομάζεται «Project Glass» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινωνικό της δίκτυο Google+, επιβεβαίωσε τις φήμες ότι δουλεύει πάνω σε μια νέα τεχνολογία γυαλιών, τα οποία «αναμιγνύουν» τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο για όσους τα φοράνε, κάτι που ως τώρα, επισήμως, κρατούταν μυστικό.

Τα γυαλιά διαθέτουν σκελετούς, πάνω στους οποίους είναι προσαρμοσμένες μικροσκοπικές κάμερες και ειδικοί φακοί, που επιτρέπουν στον χρήστη τους να δέχεται online πληροφορίες και ηλεκτρονικά μηνύματα, να κάνει αναζητήσεις στο Διαδίκτυο, να βλέπει βίντεο και ό,τι άλλο μπορεί να προσφέρει μια σύνδεση στο Internet. Τα ψηφιακά αυτά δεδομένα προβάλλονται πάνω στον ημιδιαφανή φακό-οθόνη και, με αυτό τον τρόπο, «επαυξάνουν» αυτό που ο χρήστης βλέπει στο πραγματικό οπτικό πεδίο γύρω του. Μάλιστα, τα γυαλιά διαθέτουν και ενσωματωμένο μικρόφωνο, που δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχονται μόνο με τη φωνή.

Η Google, πάντως, ξεκαθάρισε πως τα γυαλιά της, που φαίνεται να χρησιμοποιούν μια παραλλαγή του δικού της Android, βρίσκονται ακόμα σε ερευνητικό στάδιο και θα αργήσουν να βγουν στην αγορά. Δεν έδωσε πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να συμβεί αυτό, ούτε ποια θα ήταν η τιμή των γυαλιών. Ο ερευνητές της εταιρείας κάλεσαν κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει τις προτάσεις και τα σχόλιά του για τη νέα τεχνολογία, ώστε αυτή να βελτιωθεί περαιτέρω.

Όμως, η Google στην πορεία μπορεί να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό. Άλλες εταιρείες, όπως η Apple, η Sony και η Microsoft, έχουν κατά καιρούς κάνει γνωστό ότι εξετάζουν ιδέες για τη δημιουργία μικροσκοπικών οθονών, που θα προβάλουν ψηφιακό περιεχόμενο μπροστά στα μάτια των χρηστών, υλοποιώντας, έτσι, την εκάστοτε δική τους εκδοχή «επαυξημένης πραγματικότητας».

ertonline

Αναρτήθηκε στις Γενικά. Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: