Πειράματα Φυσικής με Απλά Υλικά

Ένα αξιολογότατο blog που μέσα από τα πειράματα δίνει το μήνυμα της αναγκαιότητας σύνδεσης επιστήμης – καθημερινότητας και κάνει την επιστήμη της φυσικής ιδιαίτερα κατανοητή . Μεταφέρω από την αρχική σελίδα του ιστολογίου, ό,τι δηλώνει  η διαχειρίστρια σχετικά….
«Το ιστολόγιο Πειράματα Φυσικής με Απλά Υλικά είναι μη κερδοσκοπικό και υπάρχει χάρις στην προσωπική μου εργασία , μόνο για επιμορφωτικούς σκοπούς. Παρουσιάζει πειράματα με απλά υλικά που μπορούν να γίνουν σε κάθε σπίτι, κατασκευές, εφευρέσεις , ειδήσεις από τον χώρο της φυσικής και γενικότερα των θετικών επιστημών και προσωπικές μου ιδέες και απόψεις.
Πολλά από τα πειράματα και τις κατασκευές που παρουσιάζονται είναι πρωτότυπα και γι’ αυτό θα παρακαλούσα ,αν χρησιμοποιηθούν, να γίνει αναφορά στην πηγή tinanantsou.blogspot.com.
Οι φωτογραφίες των πειραμάτων καθώς και τα βίντεο , είναι ερασιτεχνικά , τα έχω τραβήξει με φωτογραφική μηχανή τσέπης την ώρα που γίνεται το πείραμα μέσα στην τάξη ,και πολλές φορές δεν έχω την ευκαιρία να επαναλάβω την λήψη.  Σκοπίμως δεν έχω αλλάξει τον ήχο στα βίντεο για να φαίνεται και η αντίδραση των παιδιών καθώς και τα σχόλιά τους κατά την διάρκεια του πειράματος.
Θα με ενδιέφερε πολύ κάθε παρατήρησή σας ώστε να βελτιωθεί το ιστολόγιο.
Τίνα Νάντσου
tinanantsou@gmail.com»
Αναρτήθηκε στις 1ο Χολαργού, Περί Εκπαίδευσης. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: